Obisk bodočih prvošolcev v 1. razredu

V četrtek, 19. 5. 2022 so prvošolce v letošnjem prvem razredu obiskali bodoči  prvošolci, ki bodo šolski prag prestopili čez dobre tri mesece, 1. septembra 2022.

V šol. l. 2022/23 bo prvi razred obiskovalo 7 deklic in 5 dečkov in sicer: Naja, Polona, Korina, Rahela, Katarina, Zala, Valerija, Matic, Leon, Urban, Jusuf in David.

Otroke, ki so vključeni v vrtec, sta v šolo pripeljali vzgojiteljica Magda Gantar in študentka Jerneja Rupnik.  Otroke, ki vrtca ne obiskujejo, pa je ob 7.55 pred vhodom osnovne šole sprejela učiteljica Ivanka Erjavec.  Pripeljali so jih starši ali pa stari starši.

Obisk bodočih prvošolcev je trajal 3 ure, in sicer od 8.00 do 11.00.

Prvošolci so bili pravi tutorji, saj so poskrbeli, za dobro počutje gostov tako, da so jim pomagali pri vključevanju v novo okolje, ki je drugačno kot v vrtcu ali doma.

Dan smo začeli s socialno igro ZELENI KROKODIL.

Z 29 otroki smo  sedeli v krogu. Prvi otrok se je predstavil, nato pa je svojemu sosedu dal lutko zelenega krokodila in rekel: »Ti si zeleni krokodil.« Ta je odvrnil: »Ne, jaz nisem krokodil, jaz sem Naja, ti si krokodil,« in je dal lutko krokodila drugemu sosedu, ki je nadaljeval z igro.

Nato so sledile v spodnji tabeli navedene dejavnosti.

Dan je potekal sproščeno in igrivo. Otroci so spoznali zadnjo veliko tiskano črko F, zbrano poslušali pravljico Grdi raček, ki jo je doživeto pripovedovala  učiteljica Andreja Rupnik, zaplesali z lutko laboda ob čudoviti glasbi Labod, naredili labodje jezero in se čisto zares igrali. Po ličkih je steka tudi kakšna solza, trije otroci pa so podrsali kolena.         

Nepozabno srečanje je hitro minilo. Bodoči prvošolci so se za nekaj časa poslovili in odšli novim dogodivščinam naproti.

Kmalu se bodo odpravili na zaslužene počitnice. Čakajo jih travniki, gozd, morje in hribi. Pa še kaj.

SREČNO, OTROCI! SREČNO, STARŠI! In SREČNO, UČITELJI!

Andreja Rupnik, prof. razrednega pouka
Ivanka Erjavec, prof. razrednega pouka