Poklici v domačem kraju

V 7. in 8. razredu je bil četrtek namenjen spoznavanju poklicev v domačem kraju in predstavitvi srednješolskih programov, ki jih izvaja Gimnazija Jurija Vege Idrija.

Dijaki gimnazijskega programa, programa strojni tehnik in mehatronik so skupaj s profesorjema pripravili predstavitev programov in potek dodatnih dejavnosti, ki jih nudi šola. Pokazali so izdelke, ki jih dijaki naredijo pri praktičnem pouku v delavnicah, kako poteka praksa in mednarodne izmenjave.

Sledil je obisk Vitadoma, Doma za starejše Bor, kjer jim je bil predstavljen dom in vsi poklici, ki so v njem zaposleni: šivilja, frizerka, recepcija, vzdrževalec, kuhar, pediker, bolničar, srednja medicinska sestra, višja medicinska sestra, glavna medicinska sestra, poslovni sekretar, delovna terapevtka, fizioterapevtka, direktorica. Ker v domu še vedno veljajo ukrepi za preprečevaje širjenja okužb so vse predstavitve potekale v večnamenskem prostoru, vendar je fizioterapevtka poskrbela za kratko telovadbo. Ob koncu obiska je sledil še ogled prostorov delovne terapije in fizioterapije.

Hvala vsem sodelujočim, ko so se odzvali na našo prošnjo za sodelovanje pri predstavitvi poklicev.