S kolesi na Sinji vrh

Učenci od 7. do 9. razreda, ki so v letošnjem šolskem letu izbrali enega od športnih izbirnih predmetov so se letos srečali z drugačno obliko pouka. Namesto, da bi imeli vsak teden 1 uro vadbe v telovadnici bodo vsebine potekale v strnjeni obliki, po več ur skupaj. V ponedeljek, 3. 10. 2022 smo tako opravili prvo tako aktivnost. S kolesi smo se odpravili na Sinji vrh. Po štartu na igrišču v Črnem Vrhu smo odkolesarili proti Zadlogu. Od tam naprej nas je pot vodila čez Malo goro do Kovka in naprej do Sinjega vrha. Učence sva spremljala učitelja, ki letos poučujeva izbirne športne vsebine, Andreja Rupnik in Drago Kavčič.

Pot za naše izkušene kolesarje ni bila posebno težka, mogoče je bil zaključni vzpon nekoliko strm ampak smo ga v stilu Tadeja Pogačarja vsi uspešno premagali. Počitek na vrhu in razgledi po bližnji in daljni okolici so poplačali ves trud.

Nazaj proti Zadlogu in Črnemu Vrhu smo se vračali po isti poti. Spotoma smo na Kovku pri prijaznem kmetu na dvorišču popolnili izpraznjene zaloge vode v bidonih in pot do cilje je bila takoj veliko bolj prijetna.

Drago Kavčič