Snemanje skladbe s Cirius-om

Danes, 9. marca 2023, smo imeli na šoli posebne goste. Veseli smo, da smo jih lahko gostili pri nas in z njimi doživeli še eno novo, lepo izkušnjo.

K nam so prišli varovanci in učitelji Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava (Cirius). Pred časom smo bili mi njihovi gostje, zdaj pa se to sodelovanje in prijateljstvo nadaljuje.

Njihova glasbenica gospa Loredana Sajovic je naše pevce z zborovodkinjo Damjano Vončina povabila k snemanju skladbe Obroč prijateljstva, ki je nastala za tekmovanje S-faktor. To je glasbeno tekmovanje otrok s posebnimi potrebami. Tema letošnjega tekmovanja je prijateljstvo in povezovanje. V ta namen je tudi nastala skladba Obroč prijateljstva. Besedilo za skladbo je napisala Anita Zupanc, glasbo pa Maja Sajovic. Pevci od 3. do 9. razreda so se pri petju združili z njihovimi pevci in naredili čudovit posnetek, ki bo podlaga za videospot, ki ga bodo poslali na tekmovanje.

Ko bo tekmovanje v teku, vas bomo o tem obvestili, da si boste lahko videospot ogledali in ga tudi všečkali. Od vaših všečkov bo tudi odvisna naša skupna uvrstitev.

Zapisala: Damjana Vončina