Šolski plesni festival – mešanica čustev in plesa

V četrtek, 23. 5. 2024, sta se dve ekipi deklic, ki trenirajo v plesni šoli El1, pod vodstvom trenerk plesa Elene Mikuž in Neje Jereb odpravili v Dobravlje. Tam je pod imenom Šolski plesni festival potekalo področno prvenstvo v plesu. Dekleta naše šole so nastopale v kategoriji mlajših deklic od 4. do 6. razreda in v kategoriji starejših deklic od 7. do 9. razreda.

Ekipa mlajših deklic je nastopila najprej. Odlično so izpeljale svoj nastop, kot pa se za tako tekmovanje spodobi, so imeli končno oceno nastopov  v rokah sodniki Plesne zveze Slovenije. Dosodili so, da je med posameznicami nastop Nuše Čuk zadoščal za končno 5. mesto, nastop ekipe pa za uvrstitev na 11. mesto. Deklice so bile nad odločitvami razočarane, pritekle so tudi solze. Ampak časa za žalost ni bilo veliko, saj so na oder že prihajale starejše deklice, ki so stroge sodnike s svojim plesom poskušale prepričati, da si prav one zaslužijo napredovanje vse do finala.

Po vsakem nastopu se je število deklic, ki so lahko upale na finale, manjšalo, sorazmerno temu pa se je večalo število tistih deklic, ki so postajale žalostne. Tako so solze znova tekle po licih.

Do finala se je od deklic Osnovne šole Črni Vrh uspelo prebiti le učenki Emili Rupnik, ki je zasedla končno 2. mesto.

Sledila je še razglasitev ekipnih rezultatov. Izbruh navdušenja med učenkami Osnovne šole Črni Vrh in trenerko Nejo Jereb je bil gromozanski. Ekipa starejših deklic, ki jo sestavljajo Emili Rupnik, Brina Rupnik, Anika Mlečnik, Karyna Hubka, Neli Čuk in Onja Habe, je zasedla odlično 2. mesto. S tem rezultatom so se deklice uvrstile na državno prvenstvo in bodo tako lahko še enkrat pokazale, kako dobro plešejo. In to že v petek, 31. maja.

Držimo pesti …

Zapisal: Drago Kavčič