21. tek na Špičasti vrh znova pritegnil številne učence

Ko društvo TRMA iz Zadloga pod vodstvom neumornega gospoda Florijana Lampeta organizira tek na Špičasti vrh, je v Zadlogu pravi praznik. Zagnani člani društva vsako leto pripravijo tek na Špičasti vrh, ki šteje tudi za Pokal primorskih gorskih tekov.

Od jutra naprej je bilo na asfaltnem igrišču STORŽICE živahno. Pripravljanje prireditvenega prostora, pobiranje prijav, deljenje štartnih številk tekmovalcem in veliko število tekačev, ki so se ogrevali za svoj nastop, je dalo slutiti, da bo za marsikoga ta dan drugačen od ostalih.

Tudi učenci iz Osnovne šole Črni Vrh so bili del tega dogodka, saj so s svojo številčno udeležbo znova pokazali, da radi tečejo v naravi. Pohvale vredno je, da se učenci naše šole udeležujejo tega teka, saj se tako spoznavajo z napornim, a lepim športom – gorskim tekom. Poleg tega je pomembno, da se učenci pokažejo v lokalnem okolju in dostojno zastopajo svoj kraj in šolo. Tudi rezultati so nekaterim dodaten motiv, saj jih je veliko pogledovalo proti tabli z dosedanjimi rezultati tekov, kjer so zabeleženi vsi tekači in njihovi rezultati ter rekordi posameznih prog.

Rezultati, ki so jih dosegli učenci in učenke naše šole, so naslednji:

Mlajše deklice:
Najboljši rezultat je uspel Samanti Šemrl, ki se je uvrstila na 3. mesto.

Starejše deklice:
Nika Logar, 3. mesto.

Mlajši dečki:
David Rupnik, 1. mesto
Ožbej Lampe, 2. mesto
Aljaž Žgavec, 3. mesto

Starejši dečki:
Urban Lampe, 1. mesto
Mark Krajnik, 2. mesto
Jakob Mlakar, 3. mesto

Vsem učencem čestitam za dosežke in jim želim tudi v bodoče še veliko takih ali celo boljših rezultatov.

Zapisal: Drago Kavčič