Uvod v Bevkovo bralno značko in obisk lokalne knjižnice

V ponedeljek, 19. 9. 2022, sta razredničarka prvega razreda in knjižničarka prvošolce seznanili z bralno značko. Povabili sta jih, da pridno prebirajo knjige in se potegujejo za bralno značko. Svoje prve izkušnje z bralno značko, so s prvošolci delili tudi drugošolci. Društvo Bralna značka pa je našim učencem darovalo spodbudno darilo, knjigo Ide Mlakar Črnič z naslovom Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib.

Medtem ko se je prvi razred pripravljal na odhod v lokalno knjižnico, je drugi razred poslušal pravljico pisatelja Leopolda Suhadolčana, pobudnika bralne značke na Slovenskem.

V mestni knjižnici in čitalnici Idrija – oddelek Črni Vrh so učenci spoznali, katere knjižne police so namenjene njim in kdo ni prijatelj knjige. Pozorno so poslušali knjižničarko Metodo Jereb, ki jim je pripovedovala pravljico o petelinčku, ki je šel po svetu.

Prav vsi prvošolci, ki še niso vključeni v lokalno knjižnico, so lepo vabljeni, da jih starši vpišejo. Tako bodo tudi počitnice polne domišljije in pravljičnih junakov.

Zapisali: Ivanka Erjavec in Mirjam Perez Zelenc