Zaključna prireditev ob koncu bralne značke

Bralna značka je edinstveno bralno gibanje, ki deluje že vse od leta 1960. Vanj je vključenih veliko število otrok širom Slovenije – od najmlajših pa vse do dijakov. Prav tako se Društvo Bralna značka skupaj z drugimi organizacijami in ustanovami trudi in išče poti tudi do drugih generacij, predvsem starejših, ki jih vključuje v projekt medgeneracijskega branja. Temu smo se drugo leto zapored pridružili tudi mi in k branju povabili starše otrok.

Na prireditvi, kjer smo se spomnili vseh bralcev, smo letos kar enajstim mamam podelili priznanja za uspešno zaključeno bralno značko, prav tako so bili pohvale deležni vsi otroci, ki so pri svoji mentorici branja predstavili pet knjig v nižjih razredih oz. šest v višjih. Letos je bralno značko do konca maja zaključilo kar 95 otrok (a kot kaže, jih bo še nekaj J).

Prav tako sta pohvalo dobili devetošolki, Alja in Naja, ki sta vseh devet let vztrajali in veselo prepevali v šolskem pevskem zboru. Tokrat sta imeli eno zadnjih priložnosti, da sta skupaj z ostalimi člani zbora zapeli in predstavili občinstvu nekaj novih skladb. Odlično so se izkazali predvsem solisti, Zala, Brina, Onja, Lucija, Samo, Vito in dvojčka Matej in Tadej, ki so dokazali, da so iz pravega testa in da jim solo točke ne predstavljajo nobenega stresa.

Ob koncu prireditve so bili izžrebani še trije učenci, ki so sodelovali v uganki meseca, malem projektu, ki se je lani izkazal za zelo uspešnega. Alja Petrič je bila izžrebana dvakrat in je prejela spust z zip lineom in vstopnico za letni bazen v Ajdovščini, Brina Rupnik pa je prav tako kot Alja prejela brezplačni vstop na ajdovski bazen.

Zaključili smo primerno in slovesno – s pesmijo – in se poslovili z željo, da se v prihodnjem letu srečamo v še večjem številu.

Zapisala: Jana Peternel
Foto: Tadeja Bonča