Zapisano v kamninah in Rastem s knjigo

Sedmošolci smo se 15. 3. odpravili v Idrijo, kjer smo obiskali Mestno knjižnico in čitalnico Idrija in Center za obiskovalce Geopark Idrija.

V knjižnici smo v okviru projekta Rastem s knjigo spoznali delovanje knjižnice in se učili iskanja knjig preko sistema COBISS. Ogledali smo si kratek film o nastanku knjige Reformatorji v stripu, to knjigo pa je v dar dobil vsak sedmošolec.

V Centru za obiskovalce Geopark Idrija nas je sprejela Mojca Gorjup Kavčič, ki nas je vodila po razstavi Zapisano v kamninah. Čudovita razstava nas je popeljala od časov nastanka Zemlje, do obdobja, ko so se po njej sprehajali dinozavri, pa vse do danes. Ogledali smo si  kamnine in fosile, spoznavali kraški svet s svojimi pojavi ter kulturne značilnosti Idrije in idrijskega podeželja. Na koncu smo se prelevili v geologe in v delavnici opazovali različne vrste kamnin ter se učili, kako prepoznati za katero vrsto kamnine gre.

Ob koncu smo sklenili, da se v Idrijo še vrnemo. Nekateri zato, ker je izbira knjig v idrijski knjižnici večja kot v oddelku v Črnem Vrhu, spet drugi pa zato, ker želijo svojce popeljati po izjemni razstavi Zapisano v kamninah.

Zapisala: Andreja Pagon