Darilo za vse – prireditev o zaključku koledarskega leta

V Osnovni šoli Črni Vrh smo danes s prazničnim vzdušjem obeležili dan samostojnosti in enotnosti ter vstopili v pričakovanje božično-novoletnih praznikov. Naša prireditev je bila zares posebna – nizala je vrsto raznolikih in zanimivih nastopov, ki so odražali pestrost ter ustvarjalnost naše šolske skupnosti.

V začetku smo združili glasove in zapeli himno, nadaljevali pa z govorom gospe ravnateljice Karmen Simonič Mervic, ki nas je še bolj povezal v duhu enotnosti ter pomembnosti delovanja v skupnosti.

Nato smo bili deležni posebne časti, saj smo prejeli zastavo za naziv Kulturna šola, ki nam jo je podelil gospod Rado Božič, vodja OI Idrija, JSKD. To priznanje je bil rezultat trdega dela in ustvarjalnosti naših učencev ter učiteljev.

Prireditev so povezovali naši učenci, vsak s svojimi posebnimi pričakovanji in doživetji, povezanimi s prazničnim časom. Skozi plesne točke, dramatizacije, pesmi in igre smo delili tradicijo in pomembnost druženja v prazničnem času, ki nas je spomnila, kaj je resnično pomembno – čas, preživet s tistimi, ki jih imamo najraje.

Posebno pozornost smo namenili tudi zdravju in pomoči tistim, ki se soočajo z izzivi. Zgodbe o zdravju, skrbi za dobro počutje ter medsebojni podpori so nas spomnile, da je največje darilo, ki ga lahko podarimo, naša človečnost, sočutje in pozornost drug do drugega.

Zaključek našega dogodka je bil posvečen voščilom in željam za prihajajoče leto, ki so jih izrazili učenci novinarskega krožka ter učenci petega razreda z znakovnim jezikom.

Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste sodelovali in prispevali k ustvarjanju toplega ter povezovalnega dogodka. Praznovanje je bilo polno radosti in medsebojnega spoštovanja, ki nas je še bolj povezalo.

Vsem želimo čarobne praznične dni, polne ljubezni, topline in miru! Ne pozabite verjeti v čudeže.

Zapisali: Dolores Nagode in Tina Bajc Hlad