Na saneh

V petek, 27. 1. 2023, je na Žigonovem griču v bližini šole potekal drugi športni dan –sankanje in  zimske aktivnosti v naravi – za učence od 1. do 5. razreda. Vsem, ki so se potrudili, da je bilo sankališče steptano in urejeno, se iskreno zahvaljujemo. Zahvaljujemo se tudi g. Radu Žigonu, da smo lahko uživali na pobočju griča v neposredni okolici šole.

Učenci so  namesto zvezkov, svinčnikov in barvic v šolo prinesli sanke, kombinezon ali bundo, zimske hlače ter tople rokavice, kapo in šal. Šolsko učilnico so zamenjali za zasneženo okolico. Na sankališču so uživali na sankah, na velikih  kupih  snega, ki so bili v bližini, igrali so se s snegom. Dan je bil mrzel, vendar otrok ni zeblo, saj so bili neprestano v gibanju.

Ni pa bil samo odlično pripravljen teren za sankanje, odlična je bila tudi pripravljenost staršev, da so poskrbeli za potrebno opremo, obutev in oblačila. Odlično je bilo tudi obnašanje učencev in  sproščeno sankanje, pozornost do tistih, ki so malo  manj vešči, prijateljsko druženje in igranje na snegu in še bi lahko naštevali. Tudi šola se je odrezala. Učenci so se lahko sankali na šolskih saneh, kuharica pa je poskrbela za topel čaj. Vse je potekalo v skladu z dogovori, ki smo jih  opravili v šoli pred športnim dnevom. Veseli smo, da je športni dan minil mirno, brez poškodb, in da so se učenci vrnili v šolo  rdečih lic ter zadovoljnih obrazov. Bil je res prijeten zimski športni dan.                       

Zapisala: Ivanka Erjavec